2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Hadházy: Orbánék bűnt követtek el, hatástalan a kínai vakcina

A képviselő hatástalanságot és szakmai nyomást emleget, ezzel szemben a Pfizer már áprilisban közölte, hogy még a Pfizerrel oltottaknak is szüksége lehet egy harmadik oltásra.

 
„Véglegesen kiderült, hogy mekkora bűnt követtek el” – írta szombati Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos a kínai vakcinával kapcsolatban. Mint fogalmazott, szerinte „azzal, hogy sok százezer idős embernek hatástalan kínai vakcinát adtak és a nagy felháborodás, civil és szakmai nyomás miatt muszáj Pfizert is adni.”

A Pfizer már áprilisban felvetette a harmadik oltást

Habár Hadházy szombati bejegyzésében arra utal, hogy a kínai vakcina „hatástalansága” miatt van szükség a harmadik oltásra, a valóság az, hogy Albert Bourla,

a Pfizer elnök-vezérigazgatója már áprilisban közölte: a Pfizer vakcináját beadatóknak valószínűleg egy harmadik adagra is szükségük lesz

az elsőt követő 6-12 hónapon belül a védettség fenntartása érdekében, és nem zárta ki azt sem, hogy az oltást évente meg kell majd ismételni. Vagyis a harmadik oltásra nem a vakcinák hatástalansága miatt van szükség.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató