2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Putyin újabb figyelmeztetése: Erősen remélem és elvárom, hogy aggodalmainkat komolyan vegyék!

Oroszország elvárja, hogy azok az erők, amelyek hozzáláttak Ukrajna katonai célokból történő kiaknázásához, komolyan vessenek számot majd Moszkva aggodalmaival is – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök.

 

„Látjuk, hogy hozzáláttak az ukrán terület katonai célú hasznosításához. Nos, ez az, ami minket nyugtalanít. Erről én már szóltam. És úgy gondolom, hogy aggodalmainkat végső soron meghallják majd azok, akik ezeket az aggodalmakat okozták. És nem Ukrajna okozza ezeket az aggodalmakat. Hanem azok az emberek, akik Ukrajna területét ily módon igénybe veszik”

– idézi Putyin szavait a TASZSZ.

Az államfő szerint Oroszország számára nem az a fontos, hogy egy szomszédos ország – esetünkben Ukrajna – hogyan szervezi meg külpolitikai élettevékenységét, miképpen alakítja ki külpolitikai irányultságát. „Számunkra az a fontos, hogy ne okozzon számunkra problémákat, ne idézzen föl számunkra veszélyeket” – jegyezte meg Putyin

„Erősen remélem és elvárom, hogy aggodalmainkat komolyan vegyék”

– hangsúlyozta az orosz állam vezetője.

Emlékeztetőül: Ukrajna Nyikolajev megyéjében hétfőn, „Kozák buzogány-2021” elnevezéssel nemzetközi hadgyakorlat kezdődött, amelyen, ukrán katonai egységek mellett amerikai, brit, kanadai és svéd katonák is részt vesznek.

Amellett, június 28 és július 10. között a Fekete-tenger térségében került sor a „Sea Breeze-2021”hadgyakorlatra, amelyen 32 országból – közöttük Ukrajnából, az Egyesült Államokból, Kanadából, Nagy-Britanniából, Hollandiából, Romániából, Bulgáriából, Görög- és Törökországból, valamint Lettországból – érkezett, mintegy 5 ezer katona, 40 repülőgép és 32 hajó vett részt.

Forrás: Oroszhirek.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató