2021. szeptember 27. - Adalbert
EUR : 356.68
USD : 303.92
Időjárás ikon26°16°

Visszaszólt a Facebook Bidennek: Jobbak vagyunk az oltás népszerűsítésében, mint az állam

Nagy vihart kavart Amerikában Joe Biden pénteki sajtótájékoztatója, ahol az elnök többek között a közösségi média, elsősorban a Facebook felelősségét pedzegette a járvány, illetve az alacsony oltási hajlandóság témájában.

Azt mondta, a Facebook nem tesz eleget a felületén terjedő egészségügyi álhírek és dezinformáció visszaszorítására, és így áttételesen emberek haláláért felelős.A Facebook válasza nem késett sokat, az NBC tudósítása szerint legalább olyan élesen vágtak vissza az elnöknek, mint ahogy a kritikát kapták.

Azzal érveltek, hogy a közösségi oldal 2 milliárd ember számára biztosít hiteles és ellenőrzött információkat a járványról és az oltásokról, és több mint 3,3 millió amerikai használta a facebook oltáskereső segédletét. Idéztek egy kutatást is, ami szerint az amerikai Facebook-felhasználók körében az oltási hajlandóság 85% – az országos átoltottság azonban csak 67% (Biden korábban azt a célt tűzte ki, hogy a nemzeti ünnepre, július 4-re legyen meg a 70%, ez nem jött össze).

A Facebook ebből azt a következtetést vonja le, hogy

valójában jobb munkát végeznek ismeretterjesztésben és az oltások népszerűsítésében, mint maga az amerikai állam.


Arra a facebookos állásfoglalás nem tért ki, hogy sok kritika éri őket mostanában azért, mert nem tesznek semmit a különböző mértékben oltásellenes és járványtagadó influenszerek tevékenysége ellen, akik roppant népszerűek a platformon, esetenként a nap legnagyobbat futó posztjainak top10-es listájára is bekerülnek.

Az USA-ban jelenleg a delta variáns terjed dinamikusan, az új fertőzések több mint feléért ez felelős. A covidban elhunytak (az átlag napi 250 körül mozog mostanában) 99%-a az oltatlanok közül kerül ki a statisztika szerint.
 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató