2021. szeptember 19. - Vilhelmina
EUR : 351.42
USD : 298.4
Időjárás ikon21°11°

Donáth lemondásra szólította fel Varga Juditot

Erkölcsről ír a hazaáruló momentumos...

Egy európai jogállamban ilyen botrány miatt az igazságügyi miniszter lemond – írta meg Donáth közleményében.

“Egy, elvileg európai jogállamban, amilyennek Varga Judit igazságügyi miniszter állandóan lefesti Magyarországot, oknyomozó újságírókat, diákokat és médiatulajdonos üzletembereket hallgatnak le, a rendelkezésre álló információk alapján állami szervezetek – hiszen ezt a kiberfegyvert csak állami szereplőknek értékesítették. Az állami szervek által végzett lehallgatáshoz pedig az igazságügyi miniszter (vagy bíróság) jóváhagyása szükséges. Ha pedig nem tudott a tömeges megfigyelésekről, az szintén nagyon súlyos probléma” – véli a Momentum EP-képviselője.

A közleményben Donáth felteszi a kérdést, hogy Varga Judit szerint „rendben van az, hogy Magyarországon lehallgatnak diákokat, csak mert potenciálisan veszélyesnek ítélik őket, az ország olyan kémprogramot vásárol, amit a diktatúrák használnak és, hogy a magyar kormány megpróbálta letagadni a kémprogram megvásárlását - annak ellenére, hogy kiderült, nemcsak megvette, hanem használta is?”

Dontáh hozzátette: „ezzel a viselkedéssel Varga Judit nem méltó arra, hogy Magyarország vagy a világ bármelyik országának igazságügyi minisztere legyen. Ezért egyetlen választása maradt, ha még pislákol benne bármennyi erkölcs: lemond.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató