2021. szeptember 27. - Adalbert
EUR : 356.68
USD : 303.92
Időjárás ikon21°16°

Elítélték az első embert a Capitolium ostroma miatt

A floridai Paul Hodgkins 8 hónapot kapott.

Alig több mint fél évvel a történtek után elítélték az első embert a Capitolium ostroma miatt: a CNN beszámolója szerint 8 hónapot kapott a floridai Paul Hodgkins, a vádirat szerint kongresszusi folyamatok, egészen pontosan az elektori szavazatok megszámlálásának akadályozása miatt.

Hodgkins büntetése előrevetítheti, mi vár arra a legalább 230 emberre, akik ugyanezzel a váddal kerülnek a bíróság elé. A következő hónapokban rajtuk kívül még több száz ember ellen indulhatnak jogi eljárások.

2021. január 6-án, miközben a Joe Biden választási győzelmét megpecsételő elektori szavazatok számlálása tartott volna a washingtoni Capitoliumban, egy Trump-szimpátiatüntetést követően erőszakos demonstrálók százai rohamozták meg a törvényhozás épületét. Az ostrom miatt ki kellett menekíteni az ülésteremben ülőket, egy tüntető pedig meghalt az ütközetben. A most elítélt Paul Hodgkins egy Trumpot ábrázoló pólóban, hasonló zászlóval tört be a Capitoliumba.

Az ügyben döntő bíró, Randolph Moss szerint az elítélt egy nagyszabású, demokráciaellenes bűntettben vett részt. Ahogy fogalmaz,

amikor egy tömeg megtámadja a Capitoliumot, hogy megakadályozzon egy alkotmányos folyamatot, a demokrácia hatalmas bajban van. A kár, amit okoztak, jócskán túlnyúlik azon az egy napon, és évtizedekig nyoma lesz még az országban.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató