2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Pofára esett a libsi horda: a lehallgatásban szereplő telefonszámok nem a Pegasus célpontjai voltak

Mint ismert, lassan 24 órája visít a moslék. De, meignt beszaladtak abba a bizonyos erdőbe, tátott szájjal, ahogyan szoktak...

A cég szerint lehetséges, hogy az adatbázisban szereplő számok csak egy nyilvánosan hozzáférhető úgynevezett HLR-adatbázisból származnak.

Egy kiszivárgott anyag szerint egy izraeli cég, az NSO Pegasus nevű kémprogramjával figyelhettek meg magyar közszereplőket. A programot mobiltelefonok feltörésére és lehallgatására fejlesztették ki, a kiszivárgott listán világszerte 50 ezer célszemély telefonszáma szerepel.

Az NSO nem reagált a Magyarországgal kapcsolatos felvetésekre

A Telex információi szerint a nemzetközi tényfeltáró csapat részletes kérdéssort küldött az NSO-nak.

A cég vitatja, hogy a Forbidden Stories birtokába jutott telefonszámok valóban a Pegasus célpontjai lennének.

Szerintük lehetséges, hogy ezek a számok egy nagyobb listának a részei, „amelyeket az NSO Group ügyfelei más célokra használták”. A cég szerint lehetséges, hogy az adatbázisban szereplő számok csak egy nyilvánosan hozzáférhető úgynevezett HLR-adatbázisból származnak. A HLR (Home Location Register) egy olyan rendszer, amely a mobiltelefon-hálózatok működését segíti azzal, hogy nyilvántartja az egyes készülékek földrajzi helyét és más azonosítóit, és így lehetővé teszi a hívások és sms-ek irányítását – írja a Telex.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató