2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Vona Gabi cikinek tartja régi önmagát, de nem bánt meg semmit

A Jobbik egykori vezetője egy interjúban mondta el, hogy cikinek találja régi önmagát, nem szereti visszanézni.



Vona Gábor a Blikknek nyilatkozott, hogy mit gondol a korábbi megszólalásairól, és arról, milyen tervei vannak a jövőben. 
 
Mióta az egykori politikus felhagyott a pártpolitikával, könyvet írt, vlogot indított, közéleti beszélgetésekre jár, létrehozott egy alapítványt és alapított egy céget, amivel egyebek mellett rendezvényeket szervez és marketingtanácsokat ad. Ugyanakkor annyit azért hozzátett, hogy nem él olyan színvonalon, mint aktív politikusként. 

„Akkor azzal a tudással, gondolkodással, azokkal az élményekkel és tapasztalatokkal amikkel rendelkeztem, úgy éreztem, jót teszek, nem anyagi és politikai érdekből, hanem valamilyen idealizmusból. Sokak számára a Magyar Gárda emléke egy szélsőjobboldali szabadcsapat, ami a magyarországi cigányság és zsidóság és úgy általában a kisebbségekkel szemben jött létre. Ez nem igaz: a gárda Gyurcsány Ferenc 2006-os eseménykezelésének reakciójaként jött létre – idézte fel Vona, aki abban érzi a felelősségét, hogy

csomó náci, nyilas csapódott hozzájuk és nem szűrték a jelentkezőket”

– mondta a Magyar Gárdáról a lapnak. 



Az szintén kiderült, hogy továbbra sem vágyik vissza a pártpolitikába, legalábbis egyelőre nem. De a közélet közelében marad. 

„Nagyon sok mindent szégyellek, de semmit sem bánok. Nem szeretem visszanézni a korábbi önmagamat, mert cikinek találom, de megtagadni se szeretném, mert amin átmentem, az segített, hogy azt tudjam képviselni, amit most: ki kell emelkednünk a törzsi háborúskodásból”

– fogalmazott Vona.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató