2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A Szegedi Törvényszék cáfolja, hogy Toroczkai pert nyert a Facebookkal szemben

Kiemelik, hogy a „polgári peres eljárásban nem született elsőfokú ítélet”.

Ahogy arról beszámoltunk, az Azonnali.hu-ra hivatkozva, Toroczkai László azt állította, hogy pert nyert a Facebookkal szemben, és 100 millió forintos sérelemdíjat kért.

A Szegedi Törvényszék közleményét az alábbiakban közöljük, változtatás nélkül: 

„A Szegedi Törvényszéken Toroczkai László felperes – Facebook Ireland Limited alperes ellen személyiségvédelmi igény érvényesítése iránt indított polgári peres eljárásban nem született elsőfokú ítélet. Az ügyben az elsőfokú bíróság bírósági meghagyást bocsátott ki” – írták.

„A Polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény 181.§ (1) bekezdése szerint, ha az alperes az írásbeli ellenkérelem előterjesztését elmulasztja és beszámítást tartalmazó iratot sem terjeszt elő, vagy azt a bíróság visszautasítja, a bíróság hivatalból, tárgyaláson kívül, az alperest a vele közölt kereseti kérelemnek megfelelően bírósági meghagyással kötelezi, kivéve, ha az eljárás megszüntetésének van helye” – emelték ki.

„Az alperes az ellenkérelem előterjesztésére nyitva álló határidő elmulasztása miatt igazolási kérelmet, a bírósági meghagyással szemben ellentmondást és az eljárás megszüntetése iránti kérelmet terjesztett elő, melynek elbírálása folyamatban van”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató