2021. szeptember 17. - Zsófia
EUR : 348.9
USD : 296.38
Időjárás ikon21°16°

A tolerancia szimbólumaként az EU-s zászló is megjelenhet az olimpián

Az Európai Bizottság alelnöke és a szlovén miniszterelnök is azt kéri a NOB elnökétől, hogy a tolerancia szimbólumaként az uniós zászló is megjelenhessen az olimpia nyitóünnepségén.

Margaritis Schinas, az Európai Bizottság alelnöke és Janez Jansa szlovén miniszterelnök levelet küldött Thomas Bachnak, a  Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének, hogy a nemzeti színek mellett engedélyezze a szlovén sportolóknak az uniós zászló használatát is.

„Ezáltal a szlovén sportolók az európai egység és az uniónk alapjául szolgáló értékek nagyköveteivé válnak, amelyek megegyeznek az olimpiai mozgalom értékeivel” – írta a két politikus.

Schinas Twitter bejegyzésében többek között azt is írta: „A Tokió 2020-as nyitóünnepségén az uniós zászlónak a békés együttélés, a tolerancia és a szolidaritás szimbólumaként kell megjelennie”.

Franciaország is támogatásáról biztosította a kezdeményezést, Clément Beaune európai ügyekért felelős miniszterhelyettes egy bejegyzésében úgy fogalmazott: „ez egy gyönyörű szimbólum lesz, amely kiegészíti nemzeti zászlónkat”.

A NOB egyelőre még nem reagált a felvetésre.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató