2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Franciaországban címlapon a nemzeti labdarúgó-válogatott ügye a gárdonyi szállodával

Magyarázkodásra kényszerül a francia nemzeti labdarúgó-válogatott és a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) a gárdonyi szálloda ügyében, ugyanis az utolsó pillanatban visszamondott szállodafoglalás 170 ezer eurós számlája – amelyet a francia szövetségnek mindenképpen ki kell fizetnie – kiverte a biztosítékot a Kékek hazájában.

Didier Deschamps, francia szövetségi kapitány és csapata, a Kékek magyarországi tartózkodása idején az utolsó pillanatban döntött úgy, hogy a francia labdarúgó-csapat és stábja mégsem költözik be a Gárdonyban kizárólag számukra fenntartott szállodába és sportlétesítménybe. Csakhogy a franciák – különösen a válogatottjuk csúfos leszereplése után – nem nézik jó szemmel a 170 ezer eurós számlát, ráadásul egyre több olyan információ is napvilágot lát, amely szintén a francia szövetség felelőtlen pénzügyi magatartását igazolja egy gazdaságilag (is) nehéz időszakban. A francia stáb egyik kísérője, Bachir Néhar ugyanis egészségügyi okokra hivatkozva elutasította, hogy a csapattal együtt, repülőn kövesse a gondozására bízott labdarúgókat, ezért a Francia Labdarúgó-szövetség Néhar számára luxuslakókocsit és két sofőrt is bérelt, hogy a kiszolgálószemélyzet részeként Néhar luxuskörülmények között tudja mégis kísérni Európa-szerte a Kékeket az edzések és mérkőzések helyszínére.

A francia válogatott orvosi személyzete pedig átalányban kapott kiemelt díjazást a labdarúgó Európa-bajnokság végéig, azaz még azután is folyósították számukra az erre az időszakra eső 70 ezer eurós kiemelt fizetést, hogy a franciák már kiestek a tornáról. A Francia Labdarúgó-szövetség magyarázkodik, és többek között azt ígéri Franciaországnak, hogy megpróbálják lealkudni a gárdonyi szállodánál a késői lemondás miatt keletkezett 170 ezer eurós számlát.

Forrás: lejdd.fr nyomán MNO

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató