2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Jákob levelet írt von der Leyennek

A csicskapárt elnöke nyílt levélben kereste meg az Európai Bizottság elnökét.

Nyílt levélben kerestem meg az Európai Bizottság elnökét, Ursula von der Leyen asszonyt, miután a bizottság úgy döntött, egyelőre nem adják oda Magyarországnak azt a 2500 milliárd forintot, ami a helyreállítási alapból biztosíthatná a magyar gazdasági válság enyhítését.

Az okot ismerjük, és a lehallgatási botrány után nem is kérdéses: a magyar kormány immár a keleti diktatúrák szintjére süllyedve bánik a közpénzzel, és azokkal, akik ellenzékiként, civilként vagy független újságíróként küzdenek a kormányzati korrupció ellen.

Tudjuk azt is, hogy az Orbán-rezsim csak az erőből ért. Ahhoz viszont, hogy a magyar emberek erősek lehessenek, szükségük van az uniós forrásra. Szükségük van az anyagi megerősítésre, hogy ne tudja őket a kormány a pályázati pénzek, vagy akár a közmunka megvonásával zsarolni.

Szabad ország csak ott lehet, ahol az emberek anyagilag is szabadok, és nem függnek helyi kiskirályoktól, olyanoktól, akik ma már nyíltan vállalják, nemmel szavaznának az Európai Unióra. Ők elzárkóznak a nyugattól, mi viszont fel akarunk zárkózni hozzá.

Levelemben arra kérem Elnök asszonyt, az Európai Bizottság ne zárja el Magyarországtól a helyreállítási alap ezermilliárdjait, helyette tegye lehetővé, hogy az uniós támogatás az Orbán-kormány teljes mellőzésével közvetlenül a magyar emberekhez juthasson el: a melósokhoz, vállalkozókhoz, nyugdíjasokhoz, diákokhoz. Azokhoz, akik nem rombolni, hanem építeni akarják Magyarországot és vele együtt az Európai Uniót.

Szövetségben Európával egyszer s mindenkorra véget vethetünk az orbáni őrületnek!    

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató