2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kamu Geri: Az új kormány első dolga az elszámoltatás lesz

Az alkalmatlan srác mindennel foglalkozik, csak a fővárosra nem jut ideje.

Íme a legújabb bejegyzése:

„Az Orbán-kormány nem egyenlő Magyarországgal. Megengedhetetlen, elfogadhatatlan, hogy az Orbán-kormány által intézményesített korrupció miatt a magyar emberek és vállalkozások elessenek az őket megillető európai támogatástól. Hiú ábránd abban reménykedni, hogy ez a kormány képes lenne változtatni a működésének lényegét jelentő korrupciós rendszeren, azon, hogy az 1 százaléknyi kiváltságos érdekét szolgálja a 99 százalék többség helyett. Mivel a kormány nem tud, nem akar váltani, ezért a kormányt kell leváltani. Immár ezen múlik a magyaroknak járó európai támogatás visszaszerzése is.

A magyar igazságszolgáltatás politikailag befolyásolható, a korrupció pedig intézményesedett – mi ezt tudjuk, látjuk, tapasztaljuk 12 éve már, most az Európai Bizottság is kimondta újra. Csakhogy emiatt, az Orbán-kormány által intézményesített korrupció miatt most rengeteg pénztől esnek el a magyar emberek és a vállalkozások. A koronavírus okozta válság utáni helyreállításra 6 ezer milliárd forintot kaphat Magyarország, ám Európa megelégelte, hogy a kormány a hozzá közel álló oligarcháknak csatornázza be az uniós forrásokat, a csalásgyanús esetekről pedig nem vesz tudomást a politikai befolyás alatt álló ügyészség. Magyarországon olyan igazságszolgáltatás kell, ami üldözi és nem védi a korrupciót, ami független és megfelel a jogállamiságnak. A jelenlegi igazságszolgáltatási rendszerrel Magyarországot fel sem vennék az Európai Unióba.

Az intézményesített korrupció miatt most már a gazdaság talpraállása forog kockán. A tét, a jövő évi választás tétje immár, Magyarország Európában marad-e, vagy a perifériára szorul, megkapják-e a magyarok a nekik járó támogatást, vagy továbbra is a kiváltságos 1 százalék élősködik a 99 százalék többség kárára. 2022-ben az új kormány első dolga az elszámoltatás, a jogállami igazságszolgáltatás megteremtése, és az, hogy visszaszerezze a magyaroknak járó európai támogatást olyan országprogram alapján, amely a kiváltságos 1 százalék magánérdekei helyett a 99 százalék többség jövőjét szolgálja.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató