2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kovács Zoltán három pontban reagált a Pegasus-ügyre

Az államtitkár szerint nincsenek alátámasztva az ügy állításai, és a „Guardian vezetésével baloldali hírportálok egy csoportja hozta nyilvánosságra”.



Kovács Zoltán az abouthungary.hu-n megjelent írásában először is Pintér Sándor belügyminiszter Szél Bernadettnek adott válaszát hozza fel, miszerint a 2010-es kormányváltás óta nem voltak illegális megfigyelések Magyarországon és hazánk, mint demokratikus jogállam „minden személy esetében minden időben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt és jár el”.

Másodjára Varga Judit igazságügyi miniszter szavait idézi, hogy  „az államoknak rendelkezniük kell a szükséges eszközökkel ahhoz, hogy a napjainkban őket fenyegető számos veszély ellen fel tudjanak lépni”.

Az államtitkár a harmadik pontban pedig felveti, hogy a lehallgatási botrány állításai megalapozatlanok, és a sajtónak keményebb kérdéseket kéne feltenniük. De ez azért nem történik meg, mert a vádak Magyarországot és Orbán Viktor kormányát érik, a média pedig kérdés nélkül elhiszi ezeket.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató