2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Soros és Bill Gates együtt vett koronavírusteszt-fejlesztő céget

A két milliárdos 30 millió dolláros befektetésével állítólag a a fejlődő országok orvostechnikai színvonalát szeretné emelni.

Koronavírus gyorstesztet fejlesztő céget vett közösen Soros György és Bill Gates – közölte a Forbes. A lap szerint a brit Mologic megvásárlásával a milliárdosok az egészségügyben tapasztalható globális egyenlőtlenségeket szeretnék mérsékelni, valamint mindenki számára elérhetőbbé tennék a megfizethető, korszerű orvosi technológiákat.

A tranzakciót a milliárdosok alapítványai bonyolítják le, és létrehozzák a Global Acces Health nevű új vállalkozást is.

A Bill & Melinda Gates Alapítvány és a Soros nevéhez köthető Nyílt Társadalom Alapítvány legalább 30 millió fontot fektetnek be a cégbe,

hogy javítsák a fejlődő országok orvostechnikai színvonalát.

A Mologic egy profitorientált kutatási-, és innovációs biotechnológiai cég, amit 2003-ban Mark Davis, vezérigazgató, és édesapja, Paul Davis, a vállalat tudományos vezérigazgatója alapítottak. Az idősebb David nevéhez egy másik világhírű orvostechnológiai eszköz feltalálása is köthető, ő is részt vett az 1988-ban piacra dobott Clearblue nevű terhességi teszt fejlesztésében.

A cégnek nem ez az első együttműködése Bill Gatesszel, 2016-ban már dolgoztak közösen azon, hogy a gyors egészségügy ellátás költségeit lecsökkentsék. A Mologic számos trópusi betegség kivizsgálására fejlesztett már gyorstesztet. A mintavétel, csakúgy, mint bizonyos covid gyorstesztek esetében, szintén az orrváladékon alapszik.

Soros György az amerikai milliárdos listán jelenleg a 288. helyen áll, saját vagyona 8,6 milliárd dollárt, pénze jelentős részét alapítványokba szervezte ki, ami nem számít személyes vagyonnak. Bill Gates jelenleg a negyedik leggazdagabb ember a világon, személyes vagyona az amerikai Forbes szerint 128,1 milliárd dollár.

Forrás: Forbes nyomán Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató