2021. szeptember 28. - Vencel
EUR : 356.68
USD : 303.92
Időjárás ikon21°16°

BBC-riporter: Van esély arra, hogy változtatnak az álláspontukon? Szijjártó: Nem! - Videó

„Ez tényleg kemény volt” – a magyar külügyminszter a BBC Hard Talkban szerepelt.

A BBC Hard Talk című műsorának adott interjút Szijjártó Péter.

„Ez tényleg kemény volt”

– kommentálta a tv-s szereplést a külügyminiszter a közösségi oldalán. A beszélgetés elején az Európai Egyesült Államok vs. nemzetek Európája koncepció került szóba, majd a műsorvezető felvetette, hogy számos EU-s vezető, állam-és kormányfő kritizálta hazánkat, amiért szerintük Magyarország szembemegy az Unió értékeivel.

„Van esély arra, hogy változtatnak az álláspontjukon?” – kérdezte Steven Sackur. „Nem, semmiképpen nem változtatunk az álláspontunkon, és nem értek egyet azokkal, akiket ön az előbb idézett” – érkezett Szijjártó válasza. A külügyminiszter leszögezte: Magyarország betart minden szabályt, a hazafias magyar kormány mögött pedig erős parlamenti és társadalmi többség áll.

A műsorvezető ezután azzal érvelt, hogy mindez eurómilliárdokba kerülhet az országnak, mert az EU jogállamisági problémákra hivatkozva belengette, hogy nem kezdi el a költségvetési források kifizetését.

Szijjártó zsaroló dokumentumnak nevezte a jelentést, és megerősítette: nem fogja feladni Magyarország nemzeti érdekeinek képviseletét.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató