2021. október 26. - Dömötör
EUR : 364.46
USD : 312.84
Időjárás ikon12°

DK: nem hagyjuk, hogy Orbán kivezesse Magyarországot az EU-ból!

Még soha nem volt ekkora a veszélye annak, hogy a Fidesz kivezeti Magyarországot az Európai Unióból, mint most, de a Demokratikus Koalíció ezt nem fogja hagyni - mondta Gyurcsányék EP-képviselője.

Rónai Sándor felidézte: a héten derült ki, hogy az EU "megelégelte a kormány lopásait és a magyar demokrácia lerombolását, ezért leállította az uniós támogatások folyósítását Magyarországnak".

Hozzátette: bármilyen, "Magyarország elleni háborút is hazudik" Orbán Viktor kormányfő vagy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, és mondja azt, hogy "a pedofiltörvénynek csúfolt, valójában homofób törvény miatt" fagyasztották be az uniós pénzeket, a döntés valódi oka "a tíz éve tartó féktelen lopás", hogy "szabadon járnak-kelnek azok a fideszes bűnözők, akik bizonyíthatóan uniós pénzek elcsalásával lettek milliárdosok".

"Eddig abban bízhattunk, hogy ennek a velejéig korrupt rendszernek nem lesz érdeke kilépni az EU-ból, hiszen szüksége van az ellopható uniós milliárdokra. Most azonban, a jogállamisági mechanizmus és az Európai Bizottság döntése nyomán a lopásnak vége. Éppen ezért soha nem volt akkora veszélye annak, hogy a Fidesz kivezeti Magyarországot az EU-ból, mint most" - tette hozzá.
A Gyurcsány-párt politikusa figyelmeztette a miniszterelnököt: attól, hogy többet nem lophat az unióban, még nem vezetheti ki az országot a közösségből.

Rónai Sándor szerint a 2022-es országgyűlési választáson a magyarok Orbán Viktor és a magyar EU-tagság között fognak választani. A DK és Dobrev Klára lesz a garancia arra, hogy Magyarország az EU tagja marad - szögezte le.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató