2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Elsöprő a kiskorúakat célzó szexuális propaganda elutasítottsága

Az intézet kutatása szerint a magyarok úgy gondolják, az iskolákban és óvodákban nincs helye felnőtt szexuális orientációkat bemutató, LMBTQ-foglalkozásoknak.

Az elmúlt időszakban közéleti vihart kavart, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a júniusban elfogadott gyermekvédelmi jogszabály módosítása miatt – írta a Századvég a közleményben. A brüsszeli testület kifogásolta, hogy az említett rendelkezések tiltják vagy korlátozzák az olyan tartalmakhoz való hozzáférést, amelyek a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását vagy felnőtt szexuális orientációkat népszerűsítenek, jelenítenek meg gyermekek számára.

A magyarok nem támogatják az LMBTQ propagandát

Emlékeztetettek arra, hogy a kibontakozó brüsszeli nyomásra öt kérdésben gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a magyar kormány, és a Századvég feltérképezte a kérdésekkel kapcsolatos lakossági attitűdöket. Ebből kiderült: a magyarok úgy gondolják,

az iskolákban és óvodákban nincs helye felnőtt szexuális orientációkat bemutató, LMBTQ-foglalkozásoknak.


A kutatás megállapította, hogy a magyarok elutasítják a kiskorú gyermekeket célzó, a felnőtt szexuális irányultságot népszerűsítő tevékenység valamennyi vizsgált formáját. A megkérdezettek 73 százaléka ellenzi, hogy a köznevelési intézményekben a szülők hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak kiskorúaknak, ezzel szemben a 24 százalékuk nem kifogásolná ezt.

Tízből kilenc magyar elutasítja a nemátalakító műtétek elérhetővé tételét

A válaszadók 88 százaléka nem támogatja, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg, továbbá 89 százalék ellenzi, hogy 18 év alattiak számára a fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül lehessen bemutatni Magyarországon. Hasonló kép rajzolódik ki a gyermekeket érintő nemátalakító kezelések és ezek népszerűsítésének társadalmi megítélésével kapcsolatban is. A felmérés szerint

tízből kilenc magyar ellenzi a nemátalakító beavatkozások kiskorú gyermekek számára történő elérhetővé tételét

(91 százalék), valamint a szóban forgó lehetőségek népszerűsítését (93 százalék) – olvasható az elemzésben.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató