2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Gulyás: Az euró bevezetése hatalmas árdráguláshoz vezetne, és sokat ártana a gazdaság versenyképességének

A Magyar Fórum kérdéseire válaszolt a Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón.

A Magyar Fórum kérdései a július 22-ei Kormányinfón:

1.Milyen hatással lenne a magyar emberek jólétére, ha Dobrev Klára bevezethetné az eurót, amivel kampányol?
 
2. A hagyományos családmodell elleni fellépés elfogadható az EU-ban? Ezt azért kérdezzük, mert nem hallottuk a tiltakozást az ellen, hogy Victor Madrigal-Borloz, az ENSZ LMBTQ- és genderügyi szakértője listázni, sőt büntetni akarja a hagyományos családmodell mellett kiálló keresztény, egyházi szervezeteket.
 
3. A nevezett szakértő szerint a magyar gyerekek keresztény értékeken alapuló nevelése csak az LMBTQ- emberek iránti előítéletek állandósítását szolgálja, s ezért kell Magyarországot kizárni az EU-ból. Erről mi a véleményük?
 
4. Kétszer már tárgyalta az Alkotmánybíróság a várbeli műemléklakások ügyét, de még nem döntött. A hétvégén lejár a 30 napos határidő. Mi várható? Felkészültek-e arra az esetre, ha olyan döntés születik, hogy nem vehetik meg a bérlők azokat a lakásokat, amiket kizártak az 1993-1994-es bérlakás privatizációból?
 
 
Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszai:
 
1.Az euró bevezetése hatalmas árdráguláshoz vezetne, és sokat ártana a gazdaság versenyképességének.

2.Az ENSZ LMBTQ- és genderügyi szakértőjének listázása jól bizonyítja a sokat emlegetett kettős mércét.

3.Az Unió Magyarország nélkül sokkal szegényebb lenne. Lényeges, hogy több ország nem tiltakozott írásban a magyar gyermekvédelmi törvény ellen.

4.A köztársasági elnöki indítvány alapján meghozott alkotmánybírósági döntést tiszteletben kell tartanunk…Mindenre felkészültünk, mivel a köztársasági elnök úr megtámadta a bérlakás-törvényt. A kormány hatalma nem abszolút. A mi szándékainkat az elfogadott törvény tartalmazza. Az Alkotmánybíróság pedig az elnöki indítvány alapján dönt arról, hogy az egész törvény, vagy csak egy része nem alkalmazható, vagy arról, hogy elnök úr indítványa megalapozatlan. 

Forrás: Magyar Fórum

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató