2021. október 26. - Dömötör
EUR : 364.46
USD : 312.84
Időjárás ikon12°

Jelentős korlátozásokra kell számítani a fővárosban a szombati Budapest Pride miatt

Július 24-én, szombat délután rendezik a Budapest Pride felvonulást, az esemény idején, vagyis délután egy és fél hat között pedig nem meglepő módon jelentős közlekedési változásokra és korlátozásokra kell készülni a Deák Ferenc tér – Kiskörút – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Tabán útvonalon. A BKK a lezárások miatt a belvárosban közlekedőknek a metrókat, valamit a megszokottnál sűrűbben közlekedő 4-es és 6-os villamosokat javasolja – derült ki a BKK közleményéből.

A közúti közlekedés tekintetében a rendezvény idejére az érintett útszakaszokat (Deák Ferenc tér – Károly körút – Múzeum körút – Kálvin tér – Vámház körút – Fővám tér – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Döbrentei tér – Krisztina körút – Tabán) szakaszosan lezárják a forgalom elől a következő módon.

A közösségi közlekedésben 13:00 és várhatóan 16:30 között, a Deák Ferenc tér – Károly körút – Astoria – Múzeum körút – Kálvin tér – Vámház körút – Fővám tér – Szabadság híd lezárásának idején változik majd a forgalmi rend, és a menet elhaladásának idejére az Astoria, Kálvin tér és Fővám tér csomópontokat is lezárják. 16:00 és várhatóan 17:30 között pedig, a Szent Gellért rakpart, a Döbrentei tér és a Krisztina körút lesz lezárva, akkor majd ezen a környéken kell megváltozott körülményekre számítani. 

Azt, hogy pontosan mi változik majd, ide kattintva lehet megnézni, a BKK azonban a tájékoztatással együtt is azt ajánlja, hogy az utazás megtervezéséhez használja mindenki a BKK FUTÁR alkalmazást, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úticél eléréséhez.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató