2021. szeptember 22. - Móric
EUR : 352.89
USD : 300.74
Időjárás ikon14°10°

Afrikaiak tucatjai törtek be Spanyolország területére - Videó

Legalább 300 fekete-afrikai illegális bevándorló jutott be csütörtökön az észak-afrikai spanyol exklávé, Melilla területére a határkerítés átmászásával - jelentette az EFE spanyol hírügynökség.A migránsok - akik közül egyesek megsérültek - a bevándorlók ideiglenes tartózkodására létrehozott melillai központba siettek. A központban jelenleg karanténban van az a több mint száz, valamint az a további mintegy húsz személy, akiknek a múlt héten sikerült bejutniuk Melillára.A spanyol belügyminisztérium szerint január 1. és július 15. között 14 737 bevándorló jutott be illegálisan Spanyolország területére, ami 63,2 százalékos növekedést jelent az előző év ugyanazon időszakához képest. A spanyol hatóságok mindazonáltal a számadatok pontosítására várva még nem vették bele a hivatalos nyilvántartásba azt a megközelítőleg 10 ezer embert, aki a másik észak-afrikai spanyol exklávéba, Ceutába érkezett május 17-én és 18-án, elsősorban hajóval. Legtöbbjük Marokkóból származott, ahova visszaküldték őket a két ország közötti megállapodás értelmében.

Az idén az illegális bevándorlók 75 százaléka a tengeren keresztül érkezett meg Spanyolországba, elsősorban a Kanári-szigetekre, míg 23 százalékuk a szárazföldön, a Marokkóval határos Ceután és Melillán keresztül érkezett meg Spanyolországba.

Az EFE szerint az Afrikából érkező migrációs nyomás 2021-ben is folytatódik, egyebek között a koronavírus-járvány által okozott súlyos társadalmi-gazdasági válság miatt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató