2021. december 05. - Vilma
EUR : 363.51
USD : 321.72
Időjárás ikon

Büszke melegek vagyunk: Szivárványt vetítettek éjjel a Képviselői Irodaházra

Tegnap éjjel aktivisták szivárványszínű és magyar zászlókkal világították ki Budapestet, mint közleményükben írják, azért tették ezt, „hogy olyan üzenetet küldjenek a magyar kormánynak, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni: Az LMBTQ emberek is részei a magyar társadalomnak, és ugyanazokat a jogokat érdemlik, mint minden más állampolgár.”


A Képviselői Irodaházra az alábbi feliratokat is rávetítették a Duna túloldaláról:

-Büszke melegek vagyunk
-Büszke leszbikusok vagyunk
-Büszke biszexuálisok vagyunk
-A népszavazásotok csak figyelemelterelés, az LMBTQ+ jogok emberi jogok

A kivilágítós akció a Budapest Pride Felvonulás előtti éjszaka zajlott, és az All Out – ami egy mozgalom, amely az egész világon harcol az LMBT+ jogokért – és a Budapest Pride aktivistái állnak mögötte.

„Magyarország az Európai Unió tagjaként elkötelezte magát az állampolgárai emberi jogainak védelme mellett. Ennek a törvénynek az elfogadása ezzel összeegyeztethetetlen, és nem maradhat következmények nélkül. Az LMBTQ jogok emberi jogok, és ez a törvény sérti minden magyar embernek a véleménynyilvánítás szabadságához fűződő alapvető jogát, valamint növeli annak a kockázatát, hogy az LMBTQ gyerekeket és családokat diszkrimináció és erőszak éri” mondja Viktória Radványi, a Budapest Pride szervezője.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató