2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Tokió 2020: Szilágyi Áron fölényes győzelemmel kezdett

Szilágyi Áron magabiztos, nyolctusos sikerrel kezdett a tokiói olimpia férfi egyéni kardvívóversenyén, ezzel a három magyar induló közül egyedüliként jutott be a legjobb tizenhat közé.

Szilágyi Áronra a venezuelai José Quintero várt a legjobb 32 között. A két kardvívó először találkozott egymással világeseményen, a ranglista alapján pedig a kétszeres olimpiai bajnok magyar toronymagas esélyesnek számított:

32 hellyel előzi meg ellenfelét 
– írja a Nemzeti Sport.

Quinterót ugyanakkor nem lehetett leírni: a 24 éves vívó a hazai páston versenyző Josida Kentót búcsúztatta az első körben – a japán 2019-ben Szilágyit verte a budapesti vb-n.

Azért jöttem ide, hogy öt meccset nyerjek, az elsőn túl vagyok.
Ezt szinte el is felejtettem, már a következő lépésre gondolok” – nyilatkozta Áron.

15:7 lett a vége

Az első tus Quinteróé volt, de Szilágyi magabiztos vívással azonnal fordított, majd fokozatosan ellépett – 8:3-as előnnyel vonulhatott az egyperces szünetre.

A címvédő a folytatásban sem adta alább, 13:3-ra elhúzott, úgy, hogy az ellenfele perceken át képtelen volt tust adni neki. A venezuelai aztán a hajrában mégis adott zsinórban négy találatot, de mindez csupán az eredmény kozmetikázására volt jó a szempontjából.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató