2021. szeptember 20. - Friderika
EUR : 351.42
USD : 298.4
Időjárás ikon15°11°

Itt a dráma: Büszkén menetelnek a jobbikosok a Pride-on! Gratulálunk!

A Jobbik soroksári politikusa, Bereczki Miklós büszkén tudatta a közösségi oldalán, hogy részt vett a mai Budapest Pride-on. A képviselő közölte: először vett részt a felvonuláson, és elmondása szerint megtiszteltetésnek érezte, hogy a menet tagja lehetett, amit, saját bevallása szerint, el sem tudott volna képzelni tizenöt évvel ezelőtt.
 
Mindez azért nem számít meglepőnek, mert a meleglobbiban érdekelt Háttér Társaság gyűjtése szerint az említett időszakból egy jobbikos pártközlemény arról ír:

„a homoszexualitást reklámozó demonstráció súlyosan sérti a gyermeki jogokat; a természetellenes szexualitás ránk erőltetése az Európai Unióból ered”.

 

Bereczki Miklós, a Jobbik soroksári képviselője a Budapest Pride-on, balra mellette Niedermüller Péter
Forrás: Bereczki Miklós/Facebook

 

Bereczki szavaival az is éles kontrasztot képez, hogy 2019-ben Jakab Péter a Budapest Pride-ot „buziparádénak”, a homoszexuálisokat pedig „aberráltaknak” nevezte.

Ugyanakkor a pártelnök a héten a kormány által kezdeményezett népszavazást feleslegesnek gondolta és „kamunak” nevezte, pedig a gyermekvédelmi törvényt megszavazta a párt többi országgyűlési képviselőjével együtt, amiért akkor a baloldalról több kritika is érte Jakab Pétert.
 
A pálfordulás okait vizsgálva fontos megjegyezni, hogy júniusban a törvény elleni tüntetésen a Jobbikkal szövetséges Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc is részt vett a Soros-szervezetek közös demonstrációján. Továbbá márciusban Fekete-Győr András, a Momentum elnöke nyíltan vitába szállt Jakabbal, amikor a Jobbik vezetője márciusban még az LMBTQ-propagandát támadta: „Soha nem fogok azért küzdeni, hogy egy gyereknek három apja legyen.”

A mai történések után úgy tűnik, hogy a Jobbik eleget tett a baloldali kritikáknak, és a párt végérvényesen betagozódott a szivárványkoalícióba.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató