2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Márki-Zay: Olyan rendszerben szeretnék élni, mint amilyen Németországban van

„Orbán Viktor akár büszke pedofil is lenne, ha ezzel lehetne szavazatokat szerezni” – vélekedett Hódmezővásárhely polgármestere.

Márki-Zay Péter interjút adott a 168 Órának, amelyben többek közt megkérdezték a gyermekvédelmi népszavazásról is. Hódmezővásárhely polgármestere úgy fogalmazott: a népszavazást nem az EU-val szembeni legitimációnak tartja, „ez egy baromság” – tette hozzá.

Olyan, mintha népszavazást indítana arról, hogy ne engedjünk be az országba rózsaszín elefántokat. Nyilván nagyon sok embert meg lehetne mozgatni azzal is, de nem egy valós veszély”

– fogalmazott. 

Márki-Zay szerint a „melegkérdés” pont olyan, mint amilyen a migrációról szóló népszavazás volt. A miniszterelnök-jelölt szerint Orbán Viktor „próbál mindig egy olyan témát találni, amiben legalább a bizonytalanok vagy akár az ellenzék egy része is a kormánnyal ért egyet

és hát ezért talál meg ilyen »rózsaszín elefántos veszélyeket«”

– fogalmazott.

„Orbán Viktor valaha a hősöm volt”

Márki-Zay arról is beszélt: 2002-ben „lelkesen támogatta” a Orbán Viktort, de, mint fogalmazott, „azt gondolom, hogy valami a 2002-es választási kudarcnál tört el benne, valami ott siklott ki”. Az ellenzéki politikus szerint 

az első migránskampányt a szocialisták csinálták, egyébként egy amerikai-izraeli tanácsadó, Ron Werber segítéségével,


aztán Orbán Viktor megtalálta ugyanennek az ikertestvérét, Arthur Finckelsteint”.

Arra a kérdésre, hogy miért indult a baloldali előválasztáson, Márki-Zay azt felelte, „olyan rendszerben szeretnénk élni, mint amilyen Németország például, egy demokratikus jogállamban”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató