2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Neveléskutató: nem érzékenyítés, hanem propaganda zajlik

Látszatra gondolkodásra buzdít, valójában azonban erősen befolyásol a Magyar LMBT Szövetség által indított Szivárványszakkör.hu oldal – véli Pécsi Rita neveléskutató. Az új weboldal – sok kiadványhoz hasonlóan – a középiskolásokat célozza meg.

Az aktivitás, a gondolkodás, a kreativitás kiemelkedően fontos az iskolában, minden pedagógus célja, hogy ezekre nevelje a gyerekeket. De amit ez az új honlap csinál, az egyszerű propaganda, és kifejezetten az érzelmi befolyásolás a célja – fogalmazott Pécsi Rita neveléskutató a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a Magyar LMBT Szövetség által elindított Szivárványszakkör.hu oldallal kapcsolatban.


A Szivárványszakkör.hu honlapja laza, oldott hangnemben, sok feladattal, gyakorlati útmutatással szólítja meg a középiskolás korosztályt. Az oldal hét karaktert mutat be, akiknek eltérő a szexuális irányultságuk, az ő példájukon keresztül ábrázolják az LMBTQ-közösség életét. Eközben nyíltan arra buzdítanak, hogy a fiatalok alakítsanak ezzel foglalkozó csoportokat a saját iskolájukban, s vegyenek részt a népszerűsítésben és az érzékenyítésben.

Ez az oldal nem ad teljes képet a különböző szexuális orientációkról – véli Pécsi Rita. A világ valóban sokszínű, és valóban sokféle irányultság létezik, de ha ezt szeretné valaki bemutatni, akkor törekednie kellene a teljes ábrázolásra. Itt azonban szó sem esik például arról, hogy léteznek heteroszexuálisok is, teljesen egyértelmű a propagandaszándék.

 

Forrás: Magyar Nemzet

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató