2021. szeptember 21. - Máté, Mirella
EUR : 353.75
USD : 302.09
Időjárás ikon18°

Olaszországban már pártjuk is van a buziknak

Az olasz Partito Gay (homoszexuális párt) vezetése szerint az emberek olyan személyiséget szeretnének a politikai testületekben látni, aki szívén viseli és képviseli az LMBTQ emberek érdekeit. Szerintük a mozgalom „elkezdi learatni első gyümölcseit”: jelenleg 3 százalékon áll – írja a V4NA Hírügynökség.

Emelkedik a 2021-es milánói helyhatósági választások előtt a Homoszexuális, LMBTQ, Szolidaritás, Környezetvédő és Liberális Párt támogatottsága – jelentette be a párt közleményben. A Demopolis közvéleménykutató cég által július közepén, 4220 felnőtt mintán végzett felmérés szerint a mozgalom a preferenciák 3%-át érte el.

A Partito Gay szerint ez „kiváló eredmény”, tekintve, hogy még egy év sem telt el azóta, hogy Fabrizio Marrazzo bejelentette a pár létrejöttét. Azt nemrégiben jelentették be, hogy a párt szivárványszíneiben Mauro Festa indul a polgármesteri székért a következő milánói helyhatósági választáson. Róma városvezetői pozíciójáért Fabrizio Marrazzo, a mozgalom szóvivője száll harcba.

A mozgalom honlapján olvasható sajtóközlemény szerint ez a 3 százalék azt jelenti, hogy „az emberek olyan személyiséget szeretnének a politikai testületekben látni, aki szívén viseli és képviseli az LMBTQ emberek érdekeit.”

Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató