2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Robbanás előtt a Cseh Katalin botrány: Itt az újabb videó

A maszkos alak azt tanácsolta az újságíróknak, keressenek a pályázati anyagok között.

Tovább folytatódik a múlt hét végén kirobbant Cseh Katalin-ügy, melynek lényege, hogy a momentumos EP-képviselő által 2018-ig vezetett Pannónia Nyomda Kft. és az ahhoz köthető egyéb vállalkozások összesen 4,5 milliárd forintnyi unió támogatáshoz jutottak, miközben a liberális párt egyik központi kampánya arra épült, hogy az uniós pénzeket Fidesz-közeli vállalkozók zsebelik be.



Cseh Katalin első megszólalásában cáfolta, hogy cégháló állt volna fent, szerinte csak annyi a kapcsolat az általa korábban vezetett cég és a többi vállalkozás között, hogy azok ugyanarra a címre vannak bejegyezve. Az Origo csütörtöki cikkéből azonban kiderült: a Cseh Katalin nyilatkozatában megfogalmazottnál összetettebb kapcsolat állhat fenn a politikushoz köthető cégek között. Volt olyan cég, amellyel ugyanazon a ferencvárosi pályázaton indulva úgy nyert a Cseh által 2018-ig vezetett Pannónia Nyomda Kft., hogy a másik vállalkozást egy egyébként könnyen kiküszöbölhető, egyszerű adminisztrációs hiba miatt kizárták a versenyből.

Cseh Katalinék cége tehát úgy jutott 285 millió forint uniós forráshoz, hogy a momentumos politikus nemrég még a Magyarországnak járó EU-támogatások felfüggesztéséért lobbizott.

A csütörtöki és a pénteki napok legújabb fejleménye volt, hogy ülönösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek az ügyben, majd a a Gazdasági Versenyhivatal is ellkezdte vizsgálni a cégügyet.

Most újabb videóval jelentkezett a témát kirobbantó bennfentes.net. Ebben a már korábban megismert Anonymus-álarcos alak arról beszél, hogy a pályázati anyagokban további leleplező részletek vannak elrejtve Cseh Katalinról, azaz az ügynek még nincs vége.

Azt is hozzátette, volt már olyan médium, amelyik majdnem rájött, miért is „kétszínű” a momentumos politikus.

Újabb videóban üzent az Anonymous-maszkos alak.

BINGÓ! - mondta a lebuktatott politikusra.

De azt is javasolja, hogy keressenek tovább az újságírók, "mert van még ott, ahonnan ez jött".

 

Percekkel ezelőtt került ki a videó a Bennfentes hivatalos Facebook-oldalára.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató