2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Balogh Zoltán: A homoszexuális kapcsolatot nem tudjuk elfogadni

Nem titok, hogy a közélet és kulturális élet számos ismert szereplőjével mély beszélgetéseket szoktam folytatni hitbéli kérdésekről. Közéjük tartozik Orbán Viktor is − mondta Balogh Zolán református püspök és volt miniszter a Népszavának. Hozzátette: jó viszonyban van a miniszterelnökkel, de az nem tartozik a közvéleményre, hogy milyen lelki kapcsolata van egy lelkipásztornak egy politikussal.


  
A püspök elmondása szerint teljes mértékben egyetért a június 15-én megszavazott pedofiltörvény módosításaival, amelyek keretek közé szorítják a 18 év alatti gyerekek körében a homoszexualitás népszerűsítését.

Egyházunk már jóval korábban, 2004-ben kiadott egy állásfoglalást, amely a Biblia és a hitvallási irataink alapján kifejti, mit gondolunk házasságról, szexualitásról, homoszexualitásról, a gyermekek védelméről. A homoszexuális hajlamot nem minősítjük, a homoszexuális kapcsolatot viszont nem tudjuk elfogadni. Az Úristennek és tanítványainak gyűlölniük kell a bűnt, de szeretniük kell a bűnöst

− fogalmazott az egyházi vezető. Kitért arra is, hogy a politikának általában szüksége van ellenségekre, hiszen a negatív indulatokból könnyebb szavazatokat szerezni, mint a pozitív üzenetekből.

Balogh Zoltán az interjúban kitért arra is, hogy a gyülekezet részéről a legfontosabb elvárás általában az, hogy ne politizáljanak az egyház tagjai.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató