2021. szeptember 27. - Adalbert
EUR : 356.68
USD : 303.92
Időjárás ikon26°16°

Késsel támadtak meg egy nőt Londonban, mert Charlie Hebdo feliratú pólót viselt - Videó

Késsel támadtak meg egy nőt Londonban, mert Charlie Hebdo feliratú pólót viselt. A hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak a harminckilenc éves nő kilétéről, de a közösségi médiában és a YouTube videómegosztó oldalon megjelent értesülések szerint Hatun Tash keresztény aktivistáról van szó, aki a Védd Krisztust, bíráld az iszlámot (DCCI) nevű vallási szervezet igazgatója. A nő kisebb, nem életveszélyes fejsérüléseket szenvedett.

A támadás még vasárnap délután történt a londoni Hyde Park hagyományosan szabad véleménycserék folytatásáról ismert Speakers’ Corner részén. Az utóbbi években a nyilvános viták során egyre gyakrabban előkerültek az iszlamista szélsőségek. Az elkövető elmenekült a helyszínről, a kést a helyszínen megtalálta a rendőrség. A múltban több hasonló támadás is érte már Hatun Tasht. A YouTube-ra feltöltött videón látható, hogy egy kapucnis, feketébe öltözött férfi közelíti meg a nőt és többször megszúrja, majd elmenekül a helyszínről. A nő a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap logójával díszitett pólót viselt, amin még a L’amour plus fort que la haine (A szeretet erősebb a gyűlöletnél) felirat volt olvasható.

2015. január 7-én két francia dzsihadista hatolt be a Charlie Hebdo szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségébe, ahol tizenkét embert megöltek, és tizenegyet megsebesítettek. A lap a többi között Mohamed prófétáról készült gúnyrajzok miatt vált a szélsőségesek céltáblájává.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató