2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

A DK szerint Orbán Viktor betiltja a sztrájkot

Erős közleménnyel jelentkezett kedden Gyurcsány Ferenc pártja. A Demokratikus Koalíció állásfoglalása az „Orbán tovább építi le a jogállamot, betiltja a sztrájkot” címet viseli.



A DK szerint miután az ígért 15 százalékos béremelést kevésnek tartó magyar légiforgalmi irányítókat tömörítő szakszervezet felvetette egy sztrájk lehetőségét, mire az általuk „magyar diktátor”–nak nevezett

Orbán Viktor „betiltotta a sztrájkot”.


A párt közleménye szerint a Magyar Közlönyben „extra gyorsasággal” megjelent Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával egy friss rendelet „a veszélyhelyzet során a légiközlekedés biztonságának megőrzése és a COVID-elleni védekezéshez elengedhetetlen eszközök zökkenőmentes szállítása érdekében szükséges intézkedésekről”, amely betiltott bármiféle sztrájkot.

A Demokratikus Koalíció állásfoglalásában úgy fogalmaz, „A miniszterelnök tehát nem tárgyal, ahogy az európai politikai és munkaügyi kultúra ezt megkövetelné, hanem azonnal megaláz embereket, és betilt.”

A DK úgy véli, „ez egy újabb lépés a jogállam maradékainak felszámolására”. „Ez a módszer a diktatúrák világa akkor is, ha a diktátor vészhelyzetre hivatkozik, miközben meg sem hallgatja a légiforgalmi irányítók kérését, érveit. Aki nem képes tárgyalni a magyar munkavállalók bármilyen csoportjával, ne csodálkozzon, ha egyre többen mondanak fel, és újabb és újabb ágazatok működése kerül veszélybe” – fogalmaz a Gyurcsány Ferenc vezette formáció.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató