2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Dömötör Csaba: A Momentum úgy járjon el Cseh Katalin ügyében, ahogy azt állandóan követeli

A jogsértő megfigyelések miatt az Orbán-kormány lemondását követeli az ellenzék. Erre is reagált Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a HírTV stúdiójában Trombitás Kristófnak.

Ellenzéki képviselők a kormány azonnali lemondását követelték a Fidesz budapesti, Lendvay utcai székháza előtt tartott hétfő esti tüntetésen. Dömötör Csaba szavai szerint a követelés nem érintette érzékenyen a kormány képviselőit, hiszen választási év közeledik és azt látni, hogy különböző ügyekben demonstrálnak a baloldali pártok.

Milyen jó, hogy lehet tüntetni Magyarországon, ami azt bizonyítja, hogy mégiscsak túl vagyunk a harmadik hullámon, ami az oltási programnak köszönhető, most pedig az a feladat, hogy egy esetleges következő hullám minket felkészülten érjen - közölte

A hétfő esti demonstrációról szólva a politikus elmondta, az túl nagy érdeklődést nem váltott ki, szerinte – mint fogalmazott – azért sem, mert

„kilóg a külföldi lóláb”, egy jól összehangolt kampányakcióról van szó.

Azt pedig különösen furcsának nevezte az államtitkár, hogy most azok próbálják számon kérni a kormányt, akik annak idején külföldi titkosszoláglatokat hoztak be és arra is volt példa, hogy az akkori kormány maffiózókkal egyeztessen fideszes politikusok lehallgatására.

A Cseh Katalin momentumos EP-képviselő egyre dagadó botránya kapcsán Dömötör Csaba emlékeztetett, az ellenzéki politikusoknak az elmúlt években megszilárdult az az elképzelése, hogy aki uniós forrásokkal kapcsolatos megbízást kap, az gyakorlatilag lop.

Erre kiderül, hogy az egyik meghatározó politikusuk óriási nagyságrendben kapott megrendelést, amikor még cégvezető volt. Ha helytállóak a sajtóhírek, akkor az egyik pályázatban pedig az olimpiai pályázatra hivatkoztak. Ez a párt gyakorlatilag úgy született, hogy a Magyarországon megrendezendő olimpia ellen kampányolt, megáll az ész

– tette hozzá.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az ügy kapcsán ezernyi kérdés sorakozik fel és jó lenne, ha a nyilvánosság válaszokat kapna.

Teljes beszélgetés: 

Forrás: HírTV

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató