2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Férfi vízilabdázóink legyőzték Japánt

Nem kezdett jól, de a második félidőben már nem adott esélyt a házigazda Japánnak a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely 16–11-es sikerével megszerezte az első győzelmét a tokiói olimpián.

TOKIÓ 2020
FÉRFI VÍZILABDA
CSOPORTKÖR, A-CSOPORT, 2. FORDULÓ 
JAPÁN–MAGYARORSZÁG 11–16 (3–4, 5–4, 2–5, 1–3)
Tokió, zárt kapuk mögött. Vezette: Zwart (holland), Peris (horvát)

Az ellenfél kellemetlen volt, az eredmény nem: a magyar férfi vízilabda-válogatott öt góllal nyert Japán ellen a csoportkör második fordulójában, ezzel Märcz Tamás együttese megszerezte az első győzelmét az olimpián.

A teljesen egyedi stílusban pólózó japánok két negyeden át tartották a lépést a mieinkkel, de ekkor sem lehetett különösebb izgalmat látni sem a kapitányon, sem az éppen kispadon ülő játékosokon. Térfélcsere után megrázták magukat a mieink, akik ekkor már sikerrel akadályozták meg a sok mozgásra épülő japán támadásokat, miközben a másik kapu előtt is pontosabban céloztak. Különösen Zalánki Gergő volt elemében, aki még a félpályáról is betalált, összesen pedig négy alkalommal vette be a japánok kapuját.

Varga Dénes majdnem a gólvonalig tempózott a labdával egy helyzetben, amit természetesen ki is használt – közelebb kellett volna úsznod, hangzott a reakció az ekkor már jókedvű kispadról. A magyar válogatott 8–8-as félidei állás után 16–11-re győzött, csütörtökön 3 órakor pedig Dél-Afrika ellen folytatja – annál a mérkőzésnél még az egymás elleni edzések is erősebbek, de túl kell lenni rajta, lehetőleg sérülés nélkül.

Forrás: NSO

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató