2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Hiába hazudik elvándorlók tömegéről az ellenzék, egyre többen költöznek vissza Magyarországra

A nemzetközi balliberális sajtó igyekszik hazánkat valami élhetetlen diktatúraként bemutatni, a hazai ellenzék pedig folyton azt sipákolja, hogy innen menekülnek a fiatalok, ám a tapasztalat teljesen mást mutat. 2015-ben ugyanis megfordult a trend, így évről-évre egyre többen térnek haza Nyugatról. A KSH szakembere bizonyít.

Magyarországot tavaly tizenkilencezer ezer magyar hagyta el, ami kétezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban és huszonháromezren költöztek haza.  Kovács Marcell, a KSH Népszámlálási- és Népesedésstatisztikai Főosztályának vezetője az InfoRádiónak elmondta, a csökkenést nagyban befolyásolta a brexit és a koronavírus-járvány. 40 évesnél fiatalabb a kivándorlók 70 százaléka, fele pedig be sem töltötte a 30. életévét.

A Magyarországot elhagyókra jellemző, hogy leginkább hajadonok, s dolgozni vagy tanulni szeretnének külföldön. Ausztriát választották legtöbben új otthonuknak, Nagy-Britanniába és Németországba a korábbinál kevesebben költöztek. 23 ezren költöztek haza, de ezt nagyban befolyásolták a koronavírus- járvány miatti lezárások. A KSH illetékese hozzátette, az elmúlt két évben többen költöztek haza, mint ahányan kivándorolnak.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató