2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Huszonhat szírt szállítottak volna, de sárba ragadt a román embercsempészek furgonja

Huszonhat szír férfit akart átszállítani Ausztriába a Bács-Kiskun megyei Borota közeléből három román embercsempész, furgonjuk viszont a vizes földúton beragadt a sárba, írja a megyei főügyészség közleménye. Az embercsempészek január 2-án jöttek Magyarországra, hogy a szerb–magyar határon átszökött szíreket egy furgonnal és egy felvezető autóval vigyék át Nyugat-Európa felé.



A sárba ragadt, mozgásképtelen furgont a román férfiak a szírekkel akarták kimozdíttatni a helyéről, azonban egy arra járó ember felfigyelt rájuk, így a három embercsempész elmenekült.

Bár az elakadt csempészek mindent hátrahagytak – például a szírek által fejenként letétbe náluk leadott 4500 eurót (azaz közel 1,6 millió forintot) is –, az autópályarendőrök Inárcsnál utolérték őket. Az ügyészség a három román férfit embercsempészés kísérletével vádolja, és ezért velük szemben börtönbüntetést, Magyarországról való kiutasításukat, valamint a járművek elkobzását indítványozta. Bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni, írja a közlemény.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató