2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Szír migráns lehetett az egyik dílere Árpa Attilának, a színész ellen most vádat emeltek

Egy baráti társaságnak szállított a vád szerint kábítószert egy 33 éves férfi a Fővárosi Főügyészség vádirata szerint, többek között Árpa Attilának.

 


A vádirat szerint egy 49 éves férfi – a Blikk információi szerint Árpa – rendszeres vásárló volt, aki 2018-tól kezdve saját magának és baráti körének is vett kábítószert.

Árpa Attila a következő közleményt juttatta el a médiának:

„Ártatlan vagyok, a vádakat sem bizonyítékok, sem tanúvallomások, sem más iratok nem támasztják alá, és ezt be is fogjuk bizonyítani. Boszorkányüldözés, ami zajlik, két éven át lehallgattak, követtek. Azt szeretném kérni mindenkitől, hogy ne törjön pálcát a fejem felett mindaddig, amíg nincs ítélet, különösen, hogy a vádakról bebizonyítjuk majd, hogy nem igazak. Szeretném, ha az ügyem teljesen traszparenciával zajlana majd, mert nincs mit takargatnom.”

Az ügyészség szerint Árpa 2019 márciusában 35 és 37 éves ismerőseit bízta meg, hogy vegyenek kábítószert egy ilyen összejövetelre. A két férfi a kokaint be is szerezte, majd el is indultak volna a megbízójukhoz, ám rendőrök elfogták őket, aztán rajtaütöttek az összejövetelen is. 

A VÁDIRAT SZERINT EGY 36 ÉVES SZÍR FÉRFI IS KERESKEDETT KOKAINNAL, AKI SZINTÉN ADOTT EL A 49 ÉVES ÁRPÁNAK DROGOT, AMELYET EGYES ESETEKBEN A KÉSŐBB ELFOGOTT 35 ÉVES FÉRFI SZÁLLÍTOTT. 

A Fővárosi Főügyészség az öt férfi ellen vádat emelt, a 33 évessel szemben jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem, a szír férfival szemben alapeseti kábítószer-kereskedelem, a további 3 férfival szemben - köztük van Árpa Attila - forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a 33 éves férfit fegyházbüntetésre, társait börtönbüntetésre ítélje, azzal, hogy a forgalomba hozatallal vádolt 3 magyar férfi esetében a büntetés végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Az ügyészség a jelentős mennyiségű kereskedéssel vádolt magyar és a kereskedéssel vádolt szír állampolgár esetében további büntetéseket, pénzbüntetést és közügyektől eltiltást is indítványoz.

Árpa korábban a Blikknek mesélt arról a házkutatásról, amit a pókerpartija alatt tartott a rendőrség 2019 márciusában. Árpa akkor azt nyilatkozta a lapnak, hogy

bár azt nem tagadom, hogy a múltban kipróbáltam a kábítószert, de az nagyon régen volt, és teljes mértékben az én magánügyem.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató