2021. szeptember 19. - Vilhelmina
EUR : 351.42
USD : 298.4
Időjárás ikon21°11°

Harcol a moslék: nekiment Niedermüller Péternek az LMP

Nagyon nem elegáns dolog, amikor az Erzsébetvárosi Piacüzemeltetési Kft. a személyes adatok kitakarására hivatkozva 110 óra munkaerő-ráfordítás ellentételezéseként 484 000, azaz négyszáznyolcvannégyezer forint költségtérítést állapít meg, ellehetetlenítve a tényfeltáró újságírást – szállt bele Niedermüller Péterbe az LMP. A zöldpárt budapesti elnöke, Ferenczi István legutóbb azzal került a hírekbe, hogy útdíjat vezetne be Budapesten, most viszont a VII. kerületi DK-s polgármestert kritizálta.

Mi, az LMP – Magyarország Zöld Pártja egy olyan országban szeretnénk élni, ahol sem az aktuálisan kormánypárti, sem az éppen ellenzéki vezetésű hivatalok, szervek nem gátolják meg a sajtó munkáját, még akkor sem, ha éppen az ő házuk tájáról szeretnének információkhoz jutni – részletezte az LMP közleményében Ferenczi. A baloldalnak hagyományosan kedvező budapesti terepen eddig kerülték a nyílt csatározást a szivárványkoalíció pártjai, az LMP mostani kinyilatkoztatása újra megnyithatja a frontokat a 2022-es választások előtt.

 

Niedermüller 484 ezer forintot kért a kerületi cégek átvilágítási jelentéseiért. Még a kormányellenes 444.hu is úgy fogalmaz: a reakció pont olyan volt, mintha egy, a szabad sajtó munkáját tudatosan akadályozó szervtől érkezett volna

– írta közösségi oldalán az üggyel kapcsolatban korábban Deák Dániel. A politikai elemző emlékeztetett arra is, hogy a baloldali Ezalényeg.hu 2020-ban még azt reklámozta, hogy Niedermüller Péter példaértékű módon biztosítja a teljes átláthatóságot. Ennyit a baloldali kampányígéretekről – fűzte hozzá Deák.

Forrás: MTI 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató