2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kárpát-medencei templomokat bemutató applikáció készült

A Teleki László Alapítvány számos határon túli magyar épített emlék felújítását végzi az olyan nagy projektektől, mint a borsi Rákóczi-kastély teljes rekonstrukciója a részleges felújításokig. Számos olyan templomot is felújítanak, amelyeket már nem, vagy alig használnak az ott élők - olvasható a romerterv.hu oldalon.

 

A boroskrakkói református templom

A Toronyiránt névre keresztelt mobiltelefonos applikáció elindításával az a céljuk, hogy minél több embernek tudják bemutatni ezeket a csodálatos épített emlékeket. Az applikáció első útvonala Dél-Erdélybe, a szórványba vezet: Nagyág katolikus, illetve Alvinc, Boroskrakkó, Kéménd, Magyarigen, Marosszentimre, Sárd és Tövis református templomait mutatja be. 

Az applikációban nemcsak egy-egy épület múltját, építészeti értékeit ismerhetjük meg a leírásokból, de megtudjuk azt is, kit kell keresnünk, ha be akarunk jutni valamelyik templomba, illetve milyen jó szálláshelyek, étkezési lehetőségek vannak a közelben. Később újabb útvonalak létrehozást tervezik Erdélyben, a Felvidéken, Kárpátalján és másutt. Az iOs és az Android rendszereire is letölthető applikációról itt találhatók bővebb információk.

 

 

Mi segítenénk azoknak az olvasóinknak, akik szeretnék egyszerűen letölteni az appokat. Egyszerűen kattintsanak a megfelelő áruházra:

 

IOS (iPhone) ide kattintva és az Androidosok pedig ide kattintva tudják letölteni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató