2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

"A kormány borzasztó hatással lesz a meleg gyerekekre" - üzente a Pride-on megtámadott homoszexuális spanyol férfi

Hideg sörösdobozzal dobták nyakon a meleg férfit.

Daniel Echevarrías Valenciából érkezett Budapestre, négy éve él itt. Azt mondta: a kormány új törvénye borzasztó hatással lesz a meleg gyerekekre.
Egy Spanyolországból, Valenciából érkezett fiatal férfi, Daniel Echevarrías volt az áldozata a múlt szombati, Budapesten történt homofób támadásnak - picsogja a "független" HVG.

A férfi szivárványos zászlóval, a Madách tér felé sétált három barátjával, amikor egy ránézésre 55 év körüli férfi kiabálni kezdett nekik. A társaság nem értette, mit mond nekik, de világos volt, hogy hozzájuk beszél. Echevarrías szerint igyekeztek tudomást sem venni róla, de amikor elhaladtak egymás mellett, az idősebb férfi hátulról hozzávágta a kezében lévő, már kibontott doboz sört.

Mozdulni sem tudtam, teljesen lebénultam, sosem tapasztaltam ilyet

– mondta a Soros-blognak a spanyol férfi, a támadásra visszaemlékezve.

Abban a pillanatban nem is tudott arra gondolni, hogy rendőrt hívjon, csak el akarta hagyni a helyszínt. Míg látta, ahogy a támadó távolodik, és tovább szitkozódik, csak annyit kiáltott vissza, hogy f*ck off.

A férfi azt mondta a portálnak, hogy négy éve él a magyar fővárosban, ahova erasmusos egyetemistaként érkezett, de annyira megtetszett neki az ország és a főváros, hogy úgy döntött, itt marad. Gyakornoki programot keresett, és állást is talált.

Echevarrías szerint Magyarországnak jó hangulata van, de az nagyon nem tetszik neki, hogy a kormány pedofiloknak állítja be az LMBTQ-közösség tagjait. Azt is mondta, hogy törvény borzasztó hatással lesz a meleg gyerekekre, mert nem fogják megkapni azt a támogatást, amire szükségük lenne. A jogszabállyal viszont homofóbok bátorítva érzik magukat, hogy kimutassák a gyűlöletüket. A férfi hozzátette: úgy érzi, az ő mindennapjai is egyre nehezebbek lesznek Magyarországon.



Az utóbbi hetekben megfordult a fejében, hogy elhagyja az országot, de közben azt gondolja, „ha nem állunk ellen, akkor ők fognak győzni”. A Facebookon pedig arról írt, hogy

„a végsőkig fogok harcolni mindannyiunkért, hogy univerzális, egyenlő jogokat kapjunk, és ha nem akarják, hogy queerek legyünk, akkor queerebbek leszünk mint valaha. Megtámadhattok minket, de ellenállunk, míg mindnyájan eltűntök a Föld színéről.”


Daniel Echevarrías második alkalommal vett részt a budapesti Pride-on. Azt mondta, Valenciában is járt már a felvonuláson, ott azonban nem voltak ellentüntetők. „Fontosnak érzem, hogy kimenjek, mert harcolni kell a jogainkért nemcsak Magyarországon, hanem szerte a világon” – mondta.

A sörösdobozos dobálás miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) garázdaság miatt indított eljárást.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató