2021. szeptember 26. - Jusztina
EUR : 356.68
USD : 303.92
Időjárás ikon26°13°

A vén komcsi besúgó Vitray gyalázza Hosszú Katinkát

Az egykori kommunista besúgó tévériporter, Vitray Tamás sem bírta ki, és beállt a háromszoros olimpiai bajnok, Hosszú Katinkát gyalázók táborába.

Persze semmi konkrétumot nem mondott, csak alaptalanul vádaskodott.

Mint ismert: a Pesti Srácok három éve leplezte le Vitray Tamás gyalázatos politikai múltját. Igen, súlyos politikai szerepét nemcsak a Kádár-, de az azt megelőző Rákosi-diktatúrában. Vitrayt ez nem zavarja, most éppen a háromszoros olimpiai bajnoknőbe kötött bele.

Vitray Tamás szerint nemcsak az úszónő, de az edzője és mindenki, aki vele dolgozott, tudta, hogy nincs felkészülve az olimpiára. (Tudjuk, ez nem igaz.) A volt sportkommentátor a Spirit FM-nek azt is mondta, szerinte kizárt dolog, hogy az úszónő vagy akár az edzője nem sejtették, hogy a mostani olimpia nem lesz annyira eredményes mint a korábbiak.

Biztos, hogy nem volt felkészülve. Biztos, hogy tudta. Biztos. Esküdni mernék rá, hogy tudta, hogy nem megy. Nem lehet nem tudni. Ez nem olyan sportág. Órával mérik a teljesítményt, egy stopper megmondja azt, halál pontosan. Nem vezető az, aki biztat, bátorít és elfed. Mibe húzták bele? Mibe engedték bele? - így vádaskodott Vitray. Tegyük hozzá: Vitraynak természetesen fogalma sem lehet, hogyan, milyen időket úszott Hosszú Katinka az edzéseken.

Vitray Tamás egykori televíziós a Rákosiék által létrehozott Idegen Nyelvek Főiskoláján végzett, ezt követően a Honvédelmi Minisztérium politikai tisztje, az agitprop osztály hadnagya lett. Később leszerelt, majd megfordult a hírszerzés egyik fedőszervénél, a Chemolimpexnél, és a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetségén. Utána lett rádiós, később pedig tévés. Innét pedig szárnyaló karrierje közismert.

A Pesti Srácok három évvel ezelőtt leplezte le Vitray Tamás gyalázatos politikai múltját - a volt tévést ezt láthatóan nem érdekelte.

Az egyik legnagyobb magyar sportoló

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Hosszú Katinka a hetedik helyen végzett magyar idő szerint szerda hajnalban a 200 méter vegyes döntőjében. A magyar sporttörténelem egyik legsikeresebb sportolóját, a háromszoros olimpiai bajnok, sokszoros világbajnok Hosszú Katinkát többen bántani próbálták, mintha kötelessége lenne mindig nyerni. Vitray Tamás is úgy érezte, hogy meg kell szólalnia.

 

(Origo nyomán)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató