2022. augusztus 12. - Klára
EUR : 394.59
USD : 381.58
Időjárás ikon30°17°

Hanga Ádámnak megtetszett Hamilton vergődése: kiáll a rasszizmus ellen a kosaras

Állítólag a napokban Lewis Hamiltont érték rasszista megjegyzések, a magyar kosárlabdázó hozzá hasonlóan állna ki az egyenlőségért.

Egykor lepergett róla és gúnyt űzött belőle, mióta gyermekei vannak már megelégelte a még mindig a hétköznapokba férkőző rasszizmust Hanga Ádám – írja a forbes.hu.

Az apja részéről egyenlítői-guineai származású magyar válogatott játékost a közelmúlt rasszizmusellenes sportolói mozgalmairól kérdezte a portál, amire a sportoló elmondta: volt, hogy gyerekkorában szkinhedek kergették le a zuglói villamosról, és még mindig kijut neki a rasszista megnyilvánulásokból a pályán.

Ádám leginkább Lewis Hamilton autóversenyző álláspontjával ért egyet – akit épp a közelmúltban értek komoly verbális támadások egy balesetet követően – , hogy nem csak a figyelemfelhívásban, hanem a társadalom aktív alakításban is felelősséget érez. „Beszéljünk a gyerekeinkkel a kényes témákról, az elfogadásról, hogy normális, hogy mások vagyunk” – mondta a Forbesnak. Ádám Puskás Ferenc óta első magyarként a közelmúltban lett a Real Madrid játékosa.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató