2021. szeptember 21. - Máté, Mirella
EUR : 353.75
USD : 302.09
Időjárás ikon18°

Megtiltotta Joe Biden a „bevándorló” és az „illegális bevándorló” kifejezés használatát

Az amerikai elnök a szövetségi bevándorlási bíráknak elrendelte, hogy hagyják abba e kifejezések használatát az Egyesült Államokban élő illegális bevándorlókra – közölte a Breitbart.

Jean King, a Bevándorlási Felülvizsgálati Végrehajtó Hivatal (EOIR) megbízott igazgatója „Terminológia” címmel még emlékeztetőt is küldött a bevándorlási bíráknak. Ebben King azt javasolja, hogy e szavak helyett

a bírák és az igazságszolgáltatásban dolgozók használják a „nem állampolgár”, „migráns”, „dokumentumok nélküli nem állampolgár” vagy „dokumentumok nélküli egyén” kifejezéseket.

Továbbá arra is kötelezik őket, hogy a szülői felügyelet vagy kísérő nélül érkező bevándorló gyermekeket nevezzék „kísérő nélküli nem állampolgár gyermeknek”.

„Ez a szakpolitikai memorandum pontosítja a Bevándorlási Felülvizsgálati Végrehajtó Hivatal megfelelő terminológiáját, és arra utasítja az EOIR személyzetét, beleértve az ítélkezőket is, hogy olyan nyelvet használjanak, amely összeegyeztethető az olyan karakterjegyekkel, mint „a befogadás és a lehetőségek nemzete”.

Korábban a Biden-adminisztráció már megtiltotta a Bevándorlási és Vámügyi Hivatalnak (ICE) az „illegális bevándorló” és az „asszimiláció” szó használatát, helyette a „nem állampolgár” és az „integráció” kifejezés használatára kötelezték az ICE-ügynököket.

Februárban pedig arra utasították az Egyesült Államok Állampolgársági és Bevándorlási Szolgálatának (USCIS) munkatársait, hogy hagyják abba az „illegális bevándorló”, a „bevándorló” és az „asszimiláció” kifejezés használatát.

A „bevándorló” szót rendszeresen használják jogi meghatározásként az Egyesült Államokban élő külföldi állampolgár leírására. A bevándorlási és állampolgársági törvény (INA) törvénybe foglalta ezt a kifejezést, amelynek jelentése: „minden olyan személy, aki nem az Egyesült Államok állampolgára”.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató