2021. szeptember 21. - Máté, Mirella
EUR : 353.75
USD : 302.09
Időjárás ikon18°

Bocsánatot kellett kérnie a professzornak, mert azt mondta, hogy “terhes nő”

A Kaliforniai Egyetem endokrinológiai professzora elnézést kért, amiért arra utalt, hogy csak a nők szülhetnek.

„Nem akarom, hogy azt gondolják, hogy az óra alatt sugallni akartam valamit, nagyon megköszönném mindenki nagylelkűségét, ha megbocsájtanának nekem. Ismét nagyon sajnálom. Természetesen nem állt szándékomban senkit se megbántani.

Azt mondtam, ‘amikor egy nő terhes’ és ezzel arra utaltam, hogy csak a nők lehetnek terhesek, ezért pedig őszintén elnézést kérek mindannyiótoktól”.

– írta a Kaliforniai Egyetem professzora. Az egyik, névtelenül nyilatkozó egyetemi hallgató azt mondta, hogy az orvos professzorok gyakran kénytelenek bocsánatot kérni azért, amit mondanak, mert “a biológiai nem elismerése transzfóbiának tekinthető” – írta meg a V4NA.

A professzorok a diák állításai szerint, sokszor félnek azoknak a hallgatóknak a véleményétől, akik nem hisznek a nemek biológiájában.

Az egyetem pedig online fórumokat rendez, ahol a diákoknak joguk van kijavítani az oktatókat, és panasszal élni az irányukba. Az orvostanhallgatók petíciót is indítottak, amelyben felszólították a professzorokat, hogy nem megfelelő nyelvezetet használnak. Az egyik professzornak azt rótták fel, hogy a “he” és a “she” névmást használja kérdezés nélkül. Annak érdekében pedig, hogy a professzor változtasson a szóhasználatán, petíciót nyújtottak be amiben

elmarasztalták a professzort a “cisznormatív nyelv” használatáért.

Ezek után ez az oktató is kénytelen volt emailt küldeni a csoportjának, amiben elnézést kért a bináris nyelvhasználatért.

Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató