2021. szeptember 22. - Móric
EUR : 352.89
USD : 300.74
Időjárás ikon14°10°

Hazánkban is fel kell készülni a járvány negyedik hullámára - Videó

Magyarországon is fel kell készülni a negyedik hullámra és meg kell tenni minden olyan intézkedést, amit ebben a helyzetben lehet azért, hogy védjük az emberek egészségét és életét – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben videósorozat e heti részében.

A miniszter a 60 év fölötti, be nem oltottak kapcsán azt mondta, hogy személy szerint fogják megkeresni az orvosaik őket, és megpróbálják velük megértetni, hogy a saját életük érdekében vállalják az oltást. A járványügyi adatokról az orvos-miniszter elmondta, hogy Angliában 5 hét alatt megötszöröződött a fertőzöttek száma.

Hollandiában az utolsó 10 napban meredeken emelkedtek a számok

– tette hozzá. Izraelben is aggasztó a fertőzés növekedése – folytatta a miniszter –, annak ellenére, hogy a lakosság több mint 80 százaléka kétszeresen átoltott Pfizer-vakcinával.

Teljesen egyértelmű, hogy a kétszer átoltottak körében is növekszik a fertőzés gyakorisága, amiből az következik, hogy a harmadik oltást előre kell sorolni és el kell indítani

– hangsúlyozta Kásler Miklós. A harmadik oltásról az EMMI minisztere azt is kijelentette még, hogy nem vagyunk világelsők; a világ több országában zajlik már. Kiemelte közülük Kanadát, ahol a világ legjobb egészségügyi rendszerével rendelkeznek. A magyarországi szakmai grémiumok azokat az oltásokat preferálják, amelyik különbözik az első kettőtől. Kásler Miklós reagált a Mi Hazánk Mozgalom a gyerekek oltásával kapcsolatos kijelentésére, miszerint az háromszor veszélyesebb, mint maga a fertőzés.

Teljes badarság! Semmiféle utalás sincs hasonlóra se a szakmai irodalomban. Az oltással kapcsolatosan teljesen megalapozatlan híreket közöl a Mi Hazánk

– hangsúlyozta a tárcavezető. Az interjúba szóba került, hogy a Demokratikus Koalíció továbbra is a keleti vakcinákat támadja.

Magyarországon február 15. és június 10. között három és fél millió embert oltottak és vizsgáltak statisztikusok, hogy közülük hányan fertőződtek meg, és hányan haltak meg. A vakcinák a fertőzés lehetőségét 80 százalékban megelőzték, a Pfizer 84 százalékkal, a Moderna 88 százalékkal, az AstraZeneca 73 százalékkal, a Sinopharm 73 százalékkal, a Szputnyik 88 százalékkal

– emelte ki. Az Emmi minisztere arról is beszélt, hogy az egészségügyi beruházásokat érintő bejelentéseket háttérbe szorították a járvány hírei, de folyamatosan zajlanak a fejlesztések. Az elmúlt egy hétben tizenhárom milliárd forintnyi fejlesztést adott át a miniszter. Az interjú végén szóba került a tokiói olimpia.

Az olimpia megítélése, illetve a magyar szereplők megítélése legnagyobb döbbenetemre ambivalens válaszokat provokált, és megjegyzéseket tettek olyan nagy formátumú magyar olimpikonokra, akik nemcsak a magyar sporttörténelem csillagai, de az egész világban respektálják őket

– mondta el a miniszter a Hosszú Katinkát ért támadások kapcsán. Ezt rendkívül sajnálatos dolognak nevezte, és nagyon bízik abban, hogy az olimpia hátralévő időszakában az egész nemzet együtt tud örülni a magyar sikereknek.

 

 

MTI

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató