2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kicsinyes bosszú: Von der Leyen két karácsonyi ügyeletre is beosztotta Várhelyit

Ursula Von der Leyen ott rúg a kereszténységét felvállalókba, ahol tud, a magyarok kiállása miatt elveik mellett most Várhelyi Olivért bünteti, az egyetlen módon amire lehetősége van: kétszer is ünnepi ügyeletre osztotta be a politikust. 2021 és 2023 karácsonyát is Brüsszelben kell töltenie a magyar biztosnak.

A Politico című amerikai portál brüsszeli kiadása bepillantást nyert az Európai Bizottság ügyeleti beosztási táblázatába, amely a testület egész hivatali idejére, évekre előre rögzíti, hogy a munkaszüneti ünnepnapokon, illetve a nyári általános szabadságolás idején mely uniós biztosnak mikor kell ügyeletet ellátnia a brüsszeli Berlaymont-székházban – tudta meg a Mandiner. Ebből kiderül, hogy Várhelyi Olivér magyar biztos lesz szolgálatban idén karácsonykor és 2023 decemberében is.

Ez a Politico szerint első pillantásra nem tűnik túlzottan fair dolognak Ursula von der Leyen bizottsági elnöktől, mivel senki másnak nem kell két ünnepet is ügyeletben tölteni. A cikkből azonban kiderül egy kis utánaszámolás után, hogy az ötéves ciklus alatt egy biztosra átlagosan 13 ellátandó ügyelet esik, Várhelyinek pedig csak 12 ilyen szolgálati nap jutott. Ennek ellenére a magyar biztos neve mellett a Politico által látott táblázatban az szerepel, hogy el kívánja cserélni ügyeleti beosztását. Ehhez az amerikai portál cinikusan sok sikert kíván.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató