2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Palkovics: 2037-ig biztosított a hungaroringi Forma-1-es futam

Biztosan lesz 2037-ig Forma-1-es futam a Hungaroringen - mondta az innovációs és technológiai miniszter, miután a Magyar Nagydíj helyszínén egyeztetett Stefano Domenicalival, az F1 elnök-vezérigazgatójával.

Palkovics László kiemelte: biztosította Stefano Domenicalit, hogy a magyar kormány elkötelezett a versenyrendezés iránt, így az eredetileg 2032-ig szóló pénzügyi megállapodást további öt évvel meghosszabbították.

 „Ahhoz, hogy ez meg is valósuljon, sok a tennivaló, ugyanis az 1986-ban épült versenypálya rusztikus ugyan, de átfogó fejlesztésre szorul” - jelentette ki a miniszter.

Elmondta, megújul majd a mogyoródi létesítmény bejárati része, főlelátója és főépülete is.



Palkovics Orbán Viktor miniszterelnökkel együtt pénteken a Karmelita kolostorban tárgyalt Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökéve is (címlapképünkön). Akkor a magyarországi autó-motorsport fejlesztésének további lehetőségeit, a kapcsolódó terveket tekintették át és közlekedésbiztonsági kérdésekről is egyeztettek; Magyarország célja, hogy radikálisan csökkentse a halálos kimenetelű közlekedési balesetek számát.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató