2021. szeptember 21. - Máté, Mirella
EUR : 353.75
USD : 302.09
Időjárás ikon18°

„Ez az, amiről az olimpia szól” - Kozák Luca sportszerű gesztusáról az olimpia Twitter-oldalán is megemlékeznek

A gátfutó ugyan verseny közben hibázott és elesett, de azonnal odasietett, mikor látta, hogy a jamaicai versenyző is bukott és nem tud felkelni.

Kozák Luca az elődöntőben nem ért célba, így nem jutott be a fináléba 100 m gáton vasárnap a tokiói olimpián. Ám szereplése mégis felkerült az Olimpia Twitter-oldalára.

A magyar sportoló ugyanis a hetedik gát után elbukott és így nem tudta már folytatni a versenyt. Hasonlóan szerencsétlenül járt a jamaicai Yanique Thompson is. Mindketten igen csalódottak voltak, ám a jamaicai lány olyan szerencsétlenül eshetett, hogy fájdalmai voltak - írja az Origo.hu.

Ekkor Kozák - aki közben könnyeit törölgette - odament a sporttársához és felsegítette.

A szép gesztust kiszúrta a Twitter-oldal szerkesztője is, és megosztotta a fotót, hozzátéve:

"Ez. Ez az, amiről az olimpia szól".


 
Kozák Luca, a 25 éves futó a szombati előfutamból helyezéssel, 12.97 mp-cel a harmadik helyen célba érve jutott tovább. Az elődöntő első futamában - ahogy jósolta - a nyolcas pályára került, amiről korábban azt mondta, szeret ott futni. A három elődöntős futamból az első két helyezettek mellett a további két legjobb időt elérő került a fináléba - írja az MTI.

Ám az elődöntőben nem jól rajtolt, de kezdett felzárkózni, ám féltávnál elvesztette az egyensúlyát, és a hetedik gátnak nekiszaladva elesett.

"A harmadik-negyedik gátnak aláfutottam, aztán a hetediket letalpaltam és ennyi volt. Ez van, amikor nem magamra figyelek, csak megyek előre" - nyilatkozott Kozák Luca. - "Most rengeteg érzelem van bennem, nem így jöttem ki, hogy ez lesz a vége. De lesz még olimpiám."

Hozzátette, vannak visszatérő hibák, melyeket ki kell javítania. "Bíztam benne, hogy 12.80-on belüli időt tudok futni" - mondta.

"Megyünk tovább, jövőre sok nagy verseny lesz, remélem, előbb-utóbb odakerülök a legjobbak közé."
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató