2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Itt a dráma: Verstappen halálos fenyegetést kapott, Hamiltont rasszista támadás érte

Ahogy közeledik a 36. Magyar Nagydíj rajtja, egyre feszültebb mindenki, a szurkolók pedig nem felejtik, hogy a két héttel ezelőtti Brit GP első körében a hétszeres vébéelső, címvédő Hamilton összeakaszkodott a vb-éllovas Verstappennel, a holland a gumifalba csapódott és alaposan összetörte az autóját.



Az F1 rajongóit megosztja az eset, a Mercedes brit ászának a szurkolói versenybalesetről beszélnek, a Red Bull Racingnél szándékos kilökésről – a drukkerek viszont átlépték a normalitás határát.

– Maxnek és nekünk is küldtek a közösségi oldalakon üzeneteket. Ez tényleg aljas. Olyanokat például, hogy "remélem, meghal a következő balesetében". Meg ilyesmiket – árulta el a brit Christian Horner, a „Vörös bikák” csapatfőnöke. – Az online bántalmazás egyetlen formáját sem szabad tolerálni. Amikor Lewist rasszista támadások érték, azonnal közleményt adtunk ki. A csapatunkban volt egy alkalmazott, akit elbocsátottunk korábban, mert a közösségi médiában nem vállalható üzeneteket írt. Ám, ami most történt, az nem állt meg a rasszizmusnál. Max halálos fenyegetést kapott. Szerintem nem foglalkozik vele, nem érdekli őt, de akkor is. Kapott ilyeneket.

A 36. Magyar Nagydíjon a brit Hamilton az első, a holland Verstappen a harmadik rajtkockából startolhat, s jelenleg nyolc pont a különbség közöttük a Red Bull Racing ifjú titánjának javára.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató