2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Joe Biden kérésére nevezték ki a leszbikus rabbit egy bizottság élére

Az USA Nemzetközi Vallásszabadság Bizottságába kap majd vezető helyet Sharon Kleinbaum, hogy ott is képviselve legyenek az LMBT+ személyek.

Kleinbaum a Congregation Beit Simchat Torah (CBST) nevű LMBT + zsinagóga főrabbija New Yorkban, aki ezután már majd a független testületben fogja képviselni biztosként az LMBT+ személyeket.

Értékelni fogja a vallásszabadság állapotát szerte a világon, és jelentést fog tenni az elnöknek és a kongresszusnak is.
Kleinbaum már 1992 óta a CBST első rabbija, amikor az AIDS -válság csúcspontjára ért, és a zsinagógának égetően szüksége volt a lelkipásztori gondozásra és a lelki vezetésre – mondta a Fehér Ház egy nyilatkozatában.

Hozzátették, hogy ő vezette át a gyülekezetet a veszteségek és változások időszakán, vezetése alatt pedig „erőteljes hangja lett az egyenlő és igazságos mozgalomnak minden szexuális irányultságú és társadalmi nemi/gender identitású ember számára.”

Kleinbaum rabbi az LMBTQ és a zsidó közösségek hű vezetője. Ő lesz a vallásszabadság heves védelmezője, aki megvédi az LMBTQ embereket és kisebbségeket a vallási meggyőződésen alapuló támadásokkal szemben”

- írta Twitter üzenetében az egyébiránt magát queer identitásúnak valló diakónus, Ross Murray.

Kleinbaum számára nem ismeretlen a Bizottság: korábban 2019-ben és 2020-ban is ott szolgált, miután megkapta Chuck Schumer akkori szenátusi vezető ajánlását, most pedig Joe Biden elnök parancsára tér vissza.

A biztosokat két évre nevezheti ki az amerikai elnök.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató