2024. április 14. - Tibor
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon27°16°

Egy hónap alatt tizenhárommilliárd forint értékben adtak át egészségügyi beruházásokat

Kásler Miklós közösségi oldalán közzétett videóbejegyzésében közölte, hogy az utóbbi egy hónapban tizenhárommilliárd forint értékben adtak át egészségügyi beruházásokat; ezek a kormány törekvéseit és az ellátórendszer soha nem tapasztalt fejlesztésének kézzel fogható eredményeit mutatják.

Kásler Miklós a megvalósult beruházásokat sorolva elmondta: elkészült a Korányi intézet nővérszállója, átadták az Országos Onkológiai Intézet új mellkassebészeti tömbjét, amely az önálló tüdőtranszplantáció méltó központjául szolgál. Ezenkívül a Jahn Ferenc Kórházban felújították az urológiai osztályt, a Pécsi Tudományegyetemen modern képzési körülményeket garantáló fejlesztést zártak le, a Debreceni Egyetem onkoradiológiai klinikai épületének átadásával pedig egymillió ember onkológiai kezelési feltételei javíthatók. Az Egészséges Budapest Program részeként adták át tizedikként Dunakeszi szakorvosi rendelőjét, ezzel az ország egyik legdinamikusabb térsége gazdagodott modern alapellátó központtal. Szintén a fejlesztésekhez tartozik a Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet új, világszínvonalat képviselő műtőjének és az Országos Mentőszolgálat húsz új mentőautójának átadása – emelte ki a tárcavezető. Utóbbi beruházással a mentőautók átlagéletkora 4,8 évre csökkent.

 Összességében az elmúlt hónapban tizenhárommilliárd forint értékű fejlesztés és beruházás valósult meg az egészségügyben

– hangoztatta Kásler Miklós, hozzátéve, ezek folytatására a jövőben is számítani lehet.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató