2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Maki-Zay: Jakabbal és Dobrevvel nem lehet legyőzni Orbánt

A Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke attól tart, hogy a miniszterelnök-jelölti választás pártszimpátia alapján fog eldőlni, hiszen jelenleg a legerősebb ellenzéki pártok jelöltjei állnak a legjobban. Szerinte ugyanakkor egy vitánál megmutatkozhatnának a különbségek a jelöltek között.

Az MMM alapító elnöke szerint az első fordulóban mind a hat jelölt szeretne megmérettetni, a legfontosabb pedig az lenne, hogy minél több jelölti vita legyen, erre viszont szerinte a leginkább élen járó jelöltek kevésbé hajlandóak. Mint fogalmazott, annak a vitakultúrának, amit az ellenzék hiányol a Fidesz rendszerében, most az előválasztás során tanújelét adhatnák.

Szerinte az élen álló jelöltek közül van, aki úgy gondolhatja, hogy árthat neki egy vita, mert nem tud jól szerepelni, másrészt pedig ezek a jelöltek úgy gondolhatják, hogy

majd akkor vitáznak, ha nekik érdekük lesz.

Márki-Zay Péter elmondta, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom nagyjából 30 civil jelöltet indít, közülük több mint 10 fő a Jobbik frakcióját választotta. Mint fogalmazott, ez a Jobbik ügyességének köszönhető, hiszen ők időben felismerték, hogy civil jelölteket kell a parlamentbe juttatni, illetve a billegő körzetekben az emberek szívesen szavaznak civil jelöltre.

Pénteken kiderül, ő maga melyik frakcióhoz csatlakozik, mint egyéni jelölt. Márki-Zay annyit elárult, hogy ez nem a Jobbik lesz.

A miniszterelnök-jelölt közölte:

Karácsony Gergelyben látja azt a potenciált, hogy "talán meglehetősen sokan" szavaznának a bizonytalanok közül is rá. Szerinte Dobrev Klára "a pártja és férje nyomán sokakat taszít", Jakab Péter pedig valószínűleg szintén támadható a Jobbik múltja miatt, zsidó, cigány honfitársaink közül valószínűleg sokan nem szavaznának rá

- vélekedett Márki-Zay Péter.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató